Bye Bye 2022, Hallo 2023

Gepubliceerd: 3 januari 2023

Wat een jaar zeg! Wat een rollercoaster is het voor ons allemaal geweest. Op allerlei vlakken, voor iedereen anders. Maar de gemeenschappelijke deler is toch wel dat de kosten voor het levensonderhoud voor iedereen hoger zijn geworden, voor veel van ons zelfs onmogelijk meer om te bekostigen. Spaarpotten zijn geleegd, de zakken van de broeken binnenstebuiten gekeerd, bankrekeningen tot 0,00 euro leeg getrokken en nog was er een gat. Het is er niet makkelijker op geworden.
Oorlog, onrust, polarisatie etc. De inmiddels bekende kreten waar je dagelijks mee om je oren wordt geslagen 24/7 via de media. Het is bikkelen dit jaar maar zoals altijd is er weer hoop op een beter jaar, we zijn er bijna. Bijna hebben we dit jaar overleeft en doorleeft zou ik  zeggen.

Maar als je morgochtend wakker wordt realiseer je dan dat je er nog steeds bent. Jij behoort tot de winnaars ! Jij bent er nog steeds ondanks alles wat het leven dit jaar voor je voeten heeft gegooid, You win! Niets heeft je klein gekregen!  
Natuurlijk heb je je in allerlei bochten moeten wringen maar je bent blijven vechten, soms tegen beter weten in met de moed der wanhoop maar je bent er nog steeds. Je bent blijven knokken voor jouw rechten, jouw zelfbeschikking, jouw vrijheid en dat doe je goed anders zou je dit nu niet lezen. Ik ben trots op jou [heart]

 2022 het jaar van het onstaan van #TwitterHelpt.

Geboren uit noodzaak, als een bloemetje wat opbloeit op een verder kaal stuk grond.
Ineens was het daar, heel klein, je kon het bijna niet zien van een afstandje met het blote oog.
Maar nieuwsgierig als je bent kom je dichterbij en zie je dat wat dit bloemetje zo bijzonder maakt is niet de steel want een steel is maar een steel maar de vorm van het bloemetje zelf.
Ontelbare blaadjes omringen het hart, allemaal verschillende kleuren en grootte en soms zijn er zelf afwijkende vormen en toch vreemd genoeg is het een prachtig geheel. 
Je komt nog dichterbij om voorzichtig de blaadjes nog beter te kunnen bekijken en je ziet voor je ogen het ontluiken van nieuwe blaadjes gebeuren. 
Als het er maar niet teveel worden, als het steeltje maar niet bezwijkt onder de last van al die blaadjes bedenk je ineens. Dat zou zonde zijn want dan zou het bloemetje breken  [frown]
Dan zie je iets wat het wonder van de natuur is. Je ziet dat de sterkere blaadjes onderaan de bloem de rest, dus alle blaadjes die zich daarboven vormen ondersteunen alsof ze zeggen willen; het maakt niet uit, groei en bloei, we've got your back  [yes]  Wij zijn sterk, wij kunnen de last van je gewicht dragen..... [heart]

Je gedachten dwalen even af terwijl je staart naar wat er onder je ogen gebeurt en je denkt er aan dat het eigenlijk zo met alles in het leven is.
Er zullen altijd mensen zijn die zich opwerpen als ondersteuners, als rotsen in de branding, als motivators.
Mensen die bereid zijn kwetsbare blaadjes te ondersteunen tot ze sterk genoeg zijn om op eigen benen te staan. Tot ze zelf sterk genoeg zijn om een steunende rol in het geheel te gaan op zich te nemen.
Alles werkt zo in onze wereld, op onze wereld en daarbuiten in het universum. Er is en harmonie in alles, als je het wilt zien en als je je er voor openstelt.
Het is de lijm die alles bij elkaar houdt, harmonie en dat kan niet bestaan zonder liefde. 
Zijn er elementen die dat verstoren? Ja natuurlijk maar uiteindelijk keren we altijd weer terug naar die harmonie, zou dat niet gebeuren dan zou het zijn alsof de lijm wat alles bij elkaar houdt oplost en valt het uit elkaar. 
Je glimlacht, want je realiseert dat dit ook voor jou opgaat. Je richt je ogen naar de grond en van een iets grotere afstand kijk je nog eens naar dat bloemetje wat verdorie in die paar seconden weer gegroeid is, sterker is geworden. Je begrijpt dat ook jij een onderdeel uitmaakt van een groter geheel en beseft dat jij een blaadje bent wat nu nog wat ondersteuning nodig heeft. Maar dat is ok, want je weet dat jij zal gaan groeien en bloeien, sterker zal worden en zal uitgroeien tot een blad wat weer anderen kan ondersteunen met groeien. Als je maar durft, jezelf permissie geeft om te groeien en sterker te worden.

Misschien wel dit jaar, misschien wel in 2023, wie weet  [angel]  Dus voor nu is mijn wens voor jullie allemaal; steun of wordt gesteund, groei en bloei allemaal ! Neem een sprong, durf te leven en vooral het allerbelangrijkste, doe het samen. Door mensen, voor mensen

Liefs Susanne 

 

Meer blogs