Over #TwitterHelpt

#IkRedHetNietMeer #EnergieArmoede #Armoede #Broodnood #Inflatie #TwitterHelpt #SamenSterk #WarmeMaaltijd #Voedselpakket #PrijsStijging

Help, ik red het niet meer

Red jij het ook niet meer? Doordat alle prijzen zo stijgen, de rekeningen alleen maar hoger worden. 
Je past en je meet, je schuift en verschuift nog een keer. Je bespaart, beknibbeld maar op een gegeven moment is er geen ruimte meer om te besparen, is er geen ruimte meer om te schuiven.
En dan kom je op dat punt, dat punt dat je moet gaan nadenken, eten of die rekening. Ik noem dat het kritisch punt.

Om deze situatie te ondervangen zijn we het initiatief #TwitterHelpt gestart op Twitter. Niet dat het alleen voor mensen is die op Twitter zitten, iedereen mag aansluiten, graag zelfs. En ook iedereen mag vragen, ook al heb je geen Twitter account. Als jij in een situatie komt dat je het gewoon niet meer weet hoe je het moet doen, dan willen wij er voor je zijn. 
Een crisis situatie vraagt om crisis hulp. Door je voedsel aan te bieden. Het liefst door iemand die lokaal hulp aanbied maar als dat niet zo is kan je ook gewoon bij ons via de mail info@twitterhelpt je hulpvraag sturen. Samen gaan we aan de slag om je te helpen. Geloof me, het kan en jij krijgt voedsel. 

Wat krijg ik dan? 

In principe maken wij een pakket met basic etenswaren voor een week. Melk, brood, wat op brood, boter, groente, wat fruit, aardappelen, rijst/ pasta. Maar altijd in overleg met jou want we vinden dat je ook zelf inspraak mag hebben bijvoorbeeld als je geen melk lust of je eet geen vlees. We kiezen voor een week omdat we hopen dat als jij een week boodschappengeld uit kan sparen je net genoeg overhoudt om daar de andere 3 weken van de maand mee door te komen. 
Hoe dan ook, er is altijd een manier om je te helpen.

Spreek je iemand aan op de website met een hulpaanbod, wat ik zeker stimuleer, dan is het natuurlijk bij iedereen anders wat het aanbod is. Maar stuur gewoon een bericht naar iemand die hulp aanbied, ook al is het niet in jouw woonplaats. En als zo'n persoon bereid is om voedsel op te sturen en kan de verzendkosten niet betalen dan kunnen ze zicht tot ons wenden via de mail. Die vergoeden wij dan.
 

Inmiddels hebben zich al heel veel mensen aangesloten op deze nieuwe website. Het aanbod gaat groeien, daar ben ik van overtuigd. 
Zij bieden je hulp belangeloos vanuit hun hart D
enk bijvoorbeeld aan  een warme maaltijd, een brood met beleg, een tasje boodschappen, een voedselpakket, warme kleding, schoenen voor de winter. verzorgingsproducten etc.
Pak die uitgestoken hand!

Hoe het werkt 

Als je ingelogd bent kan je zoeken op woorden bijvoorbeeld voedselpakket of maaltijd. Dan krijg je alle advertenties te zien van mensen die het woord voedselpakket of maaltijd in hun aanbod hebben staan. je kan ze dan een mail sturen. Er is zoveel mogelijk rekening gehouden met bescherming en afscherming van de identiteit. Tenzij iemand expliciet er voor kiest om z'n telefoonnummer openbaar te zetten. Dat mag uiteraad maar een telefoonnummer is niet verplicht om te registreren, noch voor de gever, noch voor de ontvanger.

Kom je ergens niet uit? mail ons dan gewoon, ik beloof je, we bijten niet. Je kan mailen naar info@twitterhelpt.nl of ons aanspreken op Twitter. Mijn DM @SusanneW1963 en die van @DimitriVistick staan open We gaan dan ons uiterste best doen om je toch zo snel mogelijk te helpen